Biestkampweg 37

5249 JZ, Rosmalen

073 82 00 380

Voor contact of storingen

info@klomptechniek.nl

Algemeen emailadres

Rookmelders Verplicht!

Rookmelders Verplicht!

Rookmelders zijn per 1 juli verplicht op elke woonverdieping van het huis. Let op, voor nieuwbouw gold dit al vanaf 2003. Deze nieuwe wet gaat nu ook in voor bestaande bouw.

Waar hang je rookmelders het beste op?

  • Hang minimaal een rookmelder op elke verdieping van je woning. Bij voorkeur in ‘verkeersruimtes’, zegt brandonderzoeker René De Feijter, zoals de gang. “In de routes waardoor je vlucht. Maar niet naast de keuken. Dan gaat hij bij elke pannenkoek die je laat aanbranden af.”
  • Je kunt ze het beste aan het plafond hangen, omdat rook opstijgt. Houd 50 centimeter afstand van hoeken en muren. Extra rookmelders in woonkamer en slaapkamers zijn aan te raden. Bij de omvormer van je zonnepanelen is ook een goed idee.
  • Beter kun je ze juist niet hangen in de badkamer of bij vochtige plekken of boven een verwarming.
  • Test zo nu en dan of hij nog werkt: rookmelders zijn voorzien van een testknopje.

Zo snel kan het bij een brand, daarbijvoorbeeld AliExpres telefoonopladers, gaan:

Heb je nog geen rookmelders in huis? Neem dan contact met ons op via info@klomptechniek.nl en je ontvangt van ons een scherpe aanbieding. LET OP! Heb je een Jablotron alarmsysteem in huis? Dan kunnen wij Jablotron rookmelders koppelen op het alarmsysteem zodat u ook buitenshuis melding krijgt van een mogelijke brand.

Meer artikelen:

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact met ons op